Weekbrief: thema: kleuren en vormen

 Beste ouders,

De eerste week spelen we vooral met de kleuren. Spelletjes om de kleuren nog beter te kennen en benoemen komen aan bod. Voor de kleuters van de 2de KK zijn vooral de (rood, blauw, geel, groen, oranje, paars, roos, bruin ) belangrijk, bij de 3de KK komen er de kleuren ( goud, zilver, kleurnuances (licht-, en donkertinten), fluo kleuren) bij.Kleuren en Vormen [onderwijs] in de App Store

We spelen spelletjes met logiblokken. Ook kleuropdrachten met legende en herhalen van patronen krijgen voldoende aandacht.

We vertellen het verhaal van de regenboog en het bestaan ervan. Door een leuk verhaaltje leren we nieuwe kleuren maken, daarna gaan we zelf kleuren mengen. Een leuk kleurenversje met een speciaal kleurenventje, zal de aandacht trekken van alle kleuters.

De 2de week nemen we de vormen onder de loep. Door voelspelletjes en andere zintuiglijke opdrachten leren we de vormen bij naam. 2de KK (rond, vierkant, rechthoek, cirkel) bij de 3de KK komt er nog (bol, ovaal) bij. We stempelen met vormen een vormenkunstwerk met blokken, doppen,…en met boetseer maken we vormenmannetjes.


we maken er volgende week een kleurrijke week van, elke dag in een ander kleurtjes naar school komen (of sjaal, armband, ...)

week 1: 

maandag 14 sept: kleur geel

dinsdag 15 sept: kleur groen

woensdag 16 sept: kleur blauw

donderdag 17 sept: SCHOOLFOTOGRAAF (je mooiste outfit)

vrijdag 18 sept: kleur wit


week 2

woensdag  23 sept: een eetbare vorm (koekje, kaasje, chipsje)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Weekbrief: Piraten van de zee (ridder-circusklas)

weekbrief: we kijken uit naar Kerstmis

Terug naar school.. op vrijdag 1 September