Belangrijke boodschap

maandag 1 oktober geen school
donderdag 4 oktober bezoek geitenboerderij (aangepaste kleding)


donderdag 14 juni 2018

laatste weekbriefThema :
                          de vakantie is in zicht…..de school gaat bijna dicht


In dit thema de vakantie is in zicht , de school gaat bijna dicht, werken we toe naar het slaapmoment op het einde van de tweede week. Ook de kleuters van de tweede kleuterklas worden hierin volop betrokken en voor hen richten we ons op de gezelligheid van het kamperen: we plaatsen tentjes in de klas , een slaapzak, zaklampen en spelen vele spelletjes rond op reis gaan en wat dit voor hen als kleuters betekent: spelen in en op het zand, ijsjes smullen, met de blote voetjes in het water, met de slippers aan naar buiten, vliegeren,….
De wisselmomenten met het eerste leerjaar komen ook aan bod: de kls van de derde kleuterklas gaan op verkenning in het eerste leerjaar en ervaren hoe een taal-en wiskunde lesje in elkaar zit. De kinderen van het eerste leerjaar komen nog eens gezellig enkele uurtjes bij hun “oude” juffen.
Natuurlijk zullen de kinderen van de derde kleuterklas met een heleboel vragen zitten, die ze verzamelen en in een apart momentje kunnen stellen aan de juffen van het eerste Leerjaar.
Het einde is in zicht, we bereiden ons voor om de grote stap te zetten naar een nieuwe juf, in een proper, nieuw klasje.

Vraagje: Zijn er ouders die ons willen helpen om alle materialen van de klas te wassen (blokken, auto’s, poppen, kleding, kussens, knuffels, potjes en pannetjes, ….) en zo het werk wat kunnen verdelen . We zouden het meegeven op vrijdag 22 juni en graag terug hebben op maandag 25 juni.

maandag 18 juni: terug een rode duivels dagje!(magje)

Dinsdag 19 juni: slaapmoment 3de kleuterklas.

Woensdag 20 juni: Alle kleuters van het 2de kleuterklas worden die morgen even (tot de juffen en de kleuters gegeten en aangekleed zijn) opgevangen door juf katleen.

Woensdag 20 juni extra fruit aangeboden door de school

Donderdag 21 juni de zomer begint…we doen alvast iets geel aan

Maandag 25 juni verjaardagsfeest in de zaal voor Elise, Jore en Merel

woensdag 27 juni: een speelgoedje voor onze grote loterijspel  (zie brief onderaan)

vrijdag 29 juni: FEEST IN DE KLAS : iedereen brengt een drankje en snoepje, chips, koekje (voor eigen gebruik) mag ook eens wat “ongezonder” zijn! Je hoeft geen gewone koek meer mee te geven.
Om 11.45uur sluit de school haar poort en halen mama, papa , oma of opa ons af op school.

In de namiddag zijn onze klasdeuren gesloten.
van 13.10u tem 15.35u zijn de juffen nog  in de klas voor eventueel een losse babbel of laatste evaluatie( dit is zeker geen verplichting)

Bedankt voor het vertrouwen dit schooljaar
De laatste schooldag wordt gevierd met de grote loterijshow!!!!!!

De laatste voormiddag van het schooljaar sluiten we af met een knalfeestje en de traditionele loterijshow voor de tweede en derde kleuterklas !
Nu is het moment aangebroken om al je prulletjes kwijt te geraken die je zelf niet meer leuk vindt, maar waarbij je een andere kleuter misschien dolblij kunt maken. Hou wel rekening of het nog bruikbaar is. Het leuke is dat je er zelf enkele nieuwe aanwinsten bij krijgt.
De kleuters krijgen allerhande opdrachten van uitbeeldspelletjes, zang -en dansopdrachten tot behendigheidsoefeningen en rekenoefeningen toe. Bij het correct uitvoeren of raden van een opdracht is het direct bingo en mogen ze van de uitgebreide prijzentafel een prulletje kiezen. (vb. popjes, iets van Mc Donalds, boekjes waar ze niet meer in kijken, reukgommetjes, armbandjes, ringen, kleine autootjes, een oude( gewassen) knuffel …kortom een prulletje van een andere kleuter.).
Tijdens het pauzeren drinken we zelf een lekker uitgekozen drankje op , vergezeld van chips, snoep of koekje als afsluiter. ( zelf mee te brengen)


                  Geen opmerkingen:

Een reactie posten