Belangrijke boodschap

maandag 1 oktober geen school
donderdag 4 oktober bezoek geitenboerderij (aangepaste kleding)


woensdag 7 februari 2018

Dikke-truiendag dinsdag 20 februari 2018In onze school besteden we aandacht aan het leefmilieu van nu en morgen. Wij werken dan ook met onze leerlingen rond de uitdagingen die de klimaatopwarming met zich meebrengt.
Afbeeldingsresultaat voor dikke truiendag 2018 
Bij hitte-pieken veranderen steden en gemeenten en scholen door al het beton in echte hitte-eilanden, waar de temperatuur 7 tot 8 graden hoger ligt dan op het platteland. Bovendien is het risico op wateroverlast groot, omdat regenwater er te snel wegvloeit.

Maar we kunnen daar iets aan doen.
Het thema van dikke-truiendag dit jaar is: ruil grijs voor frisgroen!

Dikke trui

Een graadje minder verwarmen, merk je nauwelijks, maar betekent wel 7% minder stookkosten en broeikasgassen. Denk naast een mooie dikke trui ook aan thermische onderkleding dat ervoor kan zorgen dat de thermostaat flink lager kan worden gedraaid - zonder aan comfort en charisma in te boeten. De energiebesparing is groot, de investering klein.

Om hieraan als school ook ons steentje bij te dragen willen we met de kinderen en leerkrachten enkele acties plannen. De verwarming wordt die dag lager gezet. Alle kinderen en leerkrachten trekken een extra dikke trui aan om de dag door te komen voorzien van het nodige warmtecomfort. Bij mooi weer wordt de dag opgestart met een heuse ochtendgymnastiek en doen de kinderen een wieltjesparcours. Hiervoor mogen ze skeelers, fietsjes, steps, ... meebrengen.
In de klas gebeuren er nog enkele activiteitjes om de ‘temperatuur’ op peil te houden.

Wij hopen, beste ouder, dat je dit initiatief volop zal ondersteunen.

Groene groetjes
Geen opmerkingen:

Een reactie posten