weekbrief: papa is de beste….

Periode: van 29 mei tem 9 juni

Wat komt er aan bod tijdens deze 2 weken in de klas ?
Afbeeldingsresultaat voor papa is een held

We vieren onze papa op zondag 11 juni en daarvoor maken we natuurlijk iets speciaal. We gaan aan de slag en maken een verrassing.

Taalontwikkeling ligt centraal:
We gaan verder met de ontluikende geletterdheid te stimuleren; kleuters leren nadenken over woorden die met de letter M/P beginnen. Dit is een nieuwe stap die we zetten naar het verder taal (lees) proces.

we stappen in de wereld van papa, hoe noemt papa, wat doet papa, welke muziek hoort hij graag, wat eet hij graag…we gaan in grote en kleine groepjes in gesprek.

Wat brengen we mee?
COp woensdag 31 Mei mogen de 2de kleuterklassers iets meebrengen (een voorwerp) waarvan de naam begint met de letter “P”.
COp woensdag 31 Mei mogen de 3de kleuterklassers iets meebrengen (een voorwerp) waarvan de naam begint met de letter “P” en de letter “M”
Zo trachten we in de klas de ontluikende geletterdheid te stimuleren; kleuters leren nadenken over woorden die met de letter M/P beginnen.

COp donderdag 8 juni mag je kleuter iets meebrengen dat speciaal is voor papa, iets wat ze vaak gebruikt of iets van haar werk. We gaan hierover in gesprek met de kleuter

Belangrijke data!
* maandag 29 mei sportdag (zeker terug de blauwe T-shirt aandoen)
* maandag 5 juni geen school.
* dinsdag 20 juni slaapmoment voor de 3de kleuterklas! (brief volgt)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Weekbrief: Letters en cijfers (op weg met ZOEM naar het 1ste leerjaar)

Weekbrief: Piraten van de zee (ridder-circusklas)

weekbrief: we kijken uit naar Kerstmis