weekbrief: Thema: op schoolreis met de bus naar wechelderzande Periode: week van ma 23 tem 27 mei 2016

Wat komt er aan bod tijdens dit thema
Maandag gaan de oudste kleuters een schoolreisje maken. Voor iedereen is dat een feest, maar ook best spannend! Een hele dag weg zonder papa en mama en dan ook nog met een bus!
Vaak is een bus al een belevenis en dan nog de tas met eten waar je zo maar wat uit kunt pakken, al die speeltuigen waar ze kunnen op kleuteren, de botsauto’s, de fietsen in de lucht ; een heleboel speeltuigen waarmee onze kleuters nog nooit in aanraking kwamen.
Welke ervaringen bleven hen bij, wat waren de leuke activiteiten, wat waren de mindere kantjes van zo een schoolreis enz. we verwerken al deze gevoelens in onze tekeningen , schilderwerken, en vrije knutsels die volgen in de klas. Bij mooi weer, gaan we donderdagmiddag op uitstap naar “spieken”


Niet vergeten!






  • Maandag 23 mei: vertrekken we op schoolreis met de bus.
we nemen een rugzak met voldoende eten en drinken en de nodige tussendoortjes (3 stuks)
we doen de blauwe school T-shirt aan van thuis. We nemen die terug mee naar huis en brengen deze zo vlug mogelijk gewassen en gestreken terug mee. We houden een lijst bij wie de T-shirt terug meebrengt. De T-shirt is schoolbezit en mag niet bijgehouden worden! We merken dat er al heel wat ontbreken! Wij hopen op jullie begrip.
Aandachtspunt
ð

-       Aandacht voor de luizen: gelieve uw kleuter regelmatig te controleren en te melden. Voor de meisjes is het van belang om hun haren goed samen te houden (vlecht of staart)



Reacties

Populaire posts van deze blog

Weekbrief: Letters en cijfers (op weg met ZOEM naar het 1ste leerjaar)

Weekbrief: Piraten van de zee (ridder-circusklas)

weekbrief: we kijken uit naar Kerstmis