een lekker ontbijtje met gevarieerde producten van de bakker…
van maandag 29 februari tem vrijdag 11 maart (twee weken)
Eten doen we elke dag.
Het is belangrijk om goed te eten; voor de groei en de gezondheid. Beginnen met
een stevig ontbijt is de eerst stap van de dag!
Dit is een belangrijke
reden om het thema in de klas te behandelen.
Gezellig eten aan een
mooie gedekte tafel, dit doen we meestal bij een speciale gelegenheid. In de
klas leren we hoe we een tafel moeten dekken en versieren.
Met dit thema wil ik het
volgende bereiken met de kinderen:
- Tafel dekken
- Ontbijt maken in de klas
- bakken brood in de klas
- persen fruitsap
- Gezellig samen eten
- Ongezond en gezonde dingen
sorteren
- Indien het donderdag 3 maart niet regent, wandelen we naar de bakker op de heikant en kopen we daar lekker brood en koeken
- verschillende smaken ontdekken
- ...
niet vergeten!!!
- Maandag 29 februari: restje pasta voor in de ontdekbak (geen spagetti, wel bv fusilli, macaroni, spirelli, penne,…
- donderdag 3 maart (alle jongens brengen een zuivelproduct mee voor in de klas te proeven (kaas, yoghurt, platte kaas,...)
- op vrijdag 4 maart is het gezond ontbijt in onze klas, gezellig samen een gezond ontbijt nuttigen. Die dag hoeft u kleuter thuis niet te ontbijten.
- Maandag 7 maart een appelsien (deze gaan we in de klas persen)
- donderdag 10 maart: (alle meisjes brengen iets mee om op een toast te smeren (confituur, kruidenkaas, smeerkaas, choco, prepare,...)
Reacties
Een reactie posten